FORSLAG TIL MÆNDENE!

(oprindeligt fra 17/9 2020):

I forbindelse med, at Sofie Linde og andre kvinder har ytret sig om seksuelle overgreb, har jeg oplevet Mogens Jensen (Ligestillingsminister), Mikkel Hertz (TV2), Nikolaj Sommer (Børsen) og andre ytre sig i debatter om, hvor vigtigt det nu er, at vi får kigget vores personalehåndbøger og virksomhedspolitikker igennem grundigt, for at få løst overgrebsproblemet.

I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at komme med et forslag til alle MÆND. Jeg vil foreslå, at I samler jeg i større eller mindre grupper og så samles I inde i rum fyldt med tillid, uden fordomme og helt uden fordømmelse af hinanden. I disse rum starter I en samtale om den kultur I har imellem jer. I snakker om, hvad I har gjort, og hvad I har set andre gøre. I snakker om de uskrevne regler, der findes imellem mænd og hvad disse går ud på. Hvordan overholder man dem, hvad kræver de af en og hvad er udbyttet. Tag en snak om alt hvad, der rører sig imellem jer, og hvad I gør for at leve op til de krav I stiller til hierarkiet imellem jer og alle andre emner, som dukker op.

I skal have disse samtaler UDEN KVINDER. Når I har talt sammen, kom så ud af rummet og lad os ALLE finde nye løsninger på udfordringerne med seksuelle overgreb ❤

TILLÆG LAGT OP 21-9-2020: I kølvandet på dette opslag med et forslag til mændene, har jeg fået forskellige kommentarer. Jeg poster derfor denne uddybende kommentar til opslaget.

Der ER en problemetik mellem kvinder og mænd. Heri indgår udfordringer med, hvordan at mænd kan tilnærme sig og flirte med kvinder, uden at det bliver misforstået og at de overtræder kvindens grænser. Heri ligger også en udfordring med for eksempel kvinders påklædning og opførsel. Hvis kvinder opfører og klæder sig meget sexet, udringet, meget små kjoler osv. hvad kan dette så betyde i mænds opfattelse af de signaler, som sendes.

Denne problematik findes, og er noget vi skal snakke sammen om BÅDE MÆND OG KVINDER.

Det er bare ikke den problematik jeg forsøger at give forslag til i mit opslag. Mit forslag går på det forhold der er imellem mænd. Ikke parforholdsmæssigt mellem mænd, men om det venskab, hierarki og rankingsystem, som findes mellem mænd. Man kan måske også bruge ordet ’omklædningsrumsnak’, men det er ikke kun en snak. Det er en kultur, som findes imellem mænd, når de er sammen og når de IKKE er sammen. En kultur er bare noget som ER, indtil man begynder at ændre den til noget nyt, og dermed skaber en anden kultur. Men for at ændre en kultur, må man først blive bevidst om kulturen.

Så kære mand, prøve at tænk tilbage på de oplevelser du havde da du og dine kammerater første gang snakkede om hvilken pige i godt kunne tænke jer at score. Tænk over hvilke snakke I havde om pigerne, deres udseende, deres opførsel osv.(og villighed) Tænk så lidt frem i tiden, da I var sammen i sportsklubben eller til opvarmning inden en fest eller på drengetur sammen. Forsøg at fremkalde minder om alle de snakke, I har haft om kvinder.

Det er selvfølgeligt meget forskelligt hvilke snakke I har haft, og jeg dømmer INGEN. Jeg har bare oplevet mange kulturelle fællesskaber blandt mænd og i nogen af dem sker en ranking på en sådan måde, hvor forholdet og synet på kvinder indgår.

MEN!!! kulturen blandt mænd har ikke kun noget at gøre med synet på kvinder. Det jeg forsøger at tale til er SELVE KULTUREN. Det er den I skal blive mere bevidst om, I skal tale sammen om den og så skal I bagefter komme ud og snakke med nogen kvinder.

Jeg håber disse ord uddybede mit forslag lidt mere, og hvis nogen stadig er i tvivl om hvad jeg mener, så skriv til mig. Men prøv lige at læse begge opslag en gang mere, inden du skriver til mig.

Lukket for kommentarer.