Mine råd som regnskabsrådgiver 1: Min rådgivning

Jeg har arbejdet med regnskab og revision i snart 40 år, men jeg gør det anderledes end de fleste indenfor branchen. Egentlig er jeg lidt af en nørd i regnskabsfaget, men igennem mit arbejde med kunderne, fandt jeg jo hurtigt ud af, at de fleste selvstændig erhvervsdrivende ikke har det på samme måde. Samtidigt har jeg også en stor interesse i hvert individuelle menneske, så jeg startede meget hurtigt med at tilpasse de resultater jeg fik fra regnskabsarbejdet så de blev til rapporter og præsentationer, som var individuelt tilpasset hver enkelt kunde. Jeg kunne jo sende alle de resultatbalancer til kunderne jeg ville, det fik dem ikke til at interessere sig for debet og kredit og forstå hvorfor at et overskud gerne er farvet rødt og med minustegn foran. For slet ikke at tale om hvad forskellen mellem en forskudsopgørelse, en selvangivelse og en årsopgørelse er.

Jeg har derfor tilbudt disse individuelle pakker i min rådgivning, men samtidigt har det faktisk også båret mig selv over i interesser for personlig udvikling, psykologi, samfundsforhold, politik og finansielle forhold. Noget som efterfølgende bragte mig i retning af større filosofiske spørgsmål og dermed bragte mig ind i spiritualitet, astrologi, åndsvidenskab mv. Men at ende inde i disse store spørgsmål, fik mig blot til at forstå hvor afgørende og vigtige de enkelte udfordringer vi står med hver dag er. Og dermed også hvor vigtige regnskabsspørgsmål er i vores liv.

Jeg har derfor lavet denne serie af blogindlæg. Jeg vil heri forsøge at videregive nogle af de erfaringer jeg har opnået igennem mit mangeårige virke som regnskabsrådgiver og revisor. Og jeg vil forsøge at bidrage til en mulig fremtidig forståelse af begrebet ’regnskabsrådgiver’. Jeg tror nemlig at forståelse af ens personlige økonomi og virksomhedsøkonomi er af helt afgørende betydning for hvert enkelt menneskes trivsel og personlige udvikling, og at vi har brug for en ny type rådgiver, der både har kendskab til regnskabsforhold men som også har de nødvendige kvalifikationer, til at rådgive det enkelte menneske i vedkommendes personlige forhold til bilag, regnskab og penge generelt. Du kan altså bruge mine råd hvad enten du blot ønsker at starte som selvstændig og skal igennem de sædvanlige overvejelser som en nystarter skal. Eller du kan bruge mine råd til at aflæse og forholde dig til dine personlighedstræk og adfærdsmønstre og fordybe dig i hvordan at du kan lære mere om dig selv via dit forhold til din økonomi.

Lukket for kommentarer.