ORD OG BEGREBER, SOM I FREMTIDEN VIL FÅ NYT OG UDVIDET INDHOLD

I 2013 forærede jeg mig selv en horoskoplæsning i 50-års fødselsdagsgave. Jeg havde aldrig interesseret mig for astrologi før, men jeg følte det var tid til at prøve noget nyt. Det var en kæmpe oplevelse og meget overvældende for mig, og jeg måtte senere få en ny læsning, hvor jeg var lidt bedre forberedt på, hvad som foregik i sådan en læsning.

Men det som astrologen sagde var, at jeg måtte have arbejdet med psykologi i mange tidligere liv. I betragtning af, at jeg havde arbejdet med regnskab og revision i hele mit liv, var dette en lidt underlig besked for mig. Jeg var godt nok begyndt at holde mine hestekurser på dette tidspunkt, men det forbandt jeg ikke rigtig med psykologi. Det jeg kendte bedst til indenfor begrebet psykologi, var alle de timer jeg havde brugt i stolen foran en psykolog i forsøg på, at få nogenlunde styr på mit liv.

Nogle af mine veninder, som var på hestekursus mange gange sagde, at jeg bestemt ville være en god terapeut. Men, den type psykologer og terapeuter jeg kendte til, var ikke fag jeg overhovedet kunne identificere mig selv med. At sidde overfor mennesker og lytte til alle deres problemer og udfordringer, var jeg helt sikker på, ikke passede med mit temperament.

I 2014 prøvede jeg en ny astrolog, og en af hans kommentarer gjorde dybt indtryk på mig. I forbindelse med tolkning af hvad, der lå i mine fremtidige erhvervsaktiviteter, kom vi lidt ind på psykologifeltet igen og som respons på noget jeg sagde, svarede han, at det ville forme sig på en måde, hvor ’jeg gik efter energien i situationen’. Jeg forstod lidt af hvad han mente, men slet ikke hvordan denne bemærkning ramte helt præcis i forhold til, hvad jeg kom til at beskæftige mig med efter konsultationen.

Når jeg fortæller disse ting i et opslag om ord og begreber, så er det fordi, at fremtiden vil lave helt om på hvad vi i øjeblikket lægger ind i forskellige begreber. Tag for eksempel begrebet ’kommunikation’ og tænk 100-200 år tilbage i tiden.  Og tænk så på, hvad unge og kommende generationer opfatter ved begrebet kommunikation. Det samme gælder psykologi. Vi vil i fremtiden lægge helt nye ting ind i dette begreb, og det vil blive brudt op i mange underbegreber.

Selvom jeg selv har haft meget stor glæde og nytte af mine mange timer i terapistolen, Så står det mig lige så tydeligt, at nogle ting indeni mig aldrig var blevet ændret, hvis jeg kun havde haft terapistolen, som mulighed i arbejdet med mig selv. Og det skyldes den overbevisning og erfaring jeg er kommet til, siden jeg startede med at udforske energierne.

Når man udforsker energierne, står det nemlig meget tydeligt frem, at vi har et mentalt plan, hvorfra vi kan SNAKKE om problemer og udfordringer fra. MEN vi indeholder også vores følelsesmæssige plan, og disse følelsesmæssige energier kan man ikke snakke til fornuft – hvor længe man end tilbringer i terapistolen. Så da astrologen sagde, at jeg havde arbejdet med psykologi i mange år, var det fordi, at vi endnu ikke har tradition for at bruge begrebet, at jeg har arbejdet med energi i mange tidligere liv.

Fremtidens psykologi vil blive opdelt i flere grupper. En gruppe, vil omfatte den type psykologisk terapi som vi kender til nu, der primært går ud på at lytte og give sparring ud fra et logisk perspektiv. Men der vil også være en anden gruppe, som arbejder med følelserne. Og dette vil blive et nyt felt, hvor vi delvis har brug for at etablere et teoretisk fundament, så vi kan forstå regler og vilkår for følelsesmæssige energier. Men vi vil også have områder, hvor der arbejdes praktisk med at hjælpe mennesker i deres følelsesarbejde – et arbejde, som både er fremadrettet og bagudrettet. Det skal forstås ved, at vores historie med følelsesenergierne ofte har brug for healing, hvorimod fremtiden hænger sammen med det, vi i nutiden kalder personlig og åndelig udvikling.

To områder, som jeg personligt tror står overfor store ændringer. Det ene er, at når mænd forstår hvordan de kan få hjælp til deres følelsesarbejde, uden at skulle sidde i en terapistol, så vil der ske store ting.  Når de får lov til at arbejde med sig selv, uden at blive mødt af nogen som helst krav om at sætte ORD på deres følelser – så bliver verden et nyt sted at være.

En anden ting er, når mennesker RIGTIGT forstår den rolle dyr kan spille i følelsesmæssig terapi.

Lukket for kommentarer.