SEKSUELLE TILNÆRMELSER/OVERGREB SET I ET ENERIGMÆSSIGT PERSPEKTIV

Jeg oplever verden ud fra et energimæssigt perspektiv, og jeg synes det kunne være interessant at skrive et par ord om de forhold, der for tiden udspiller sig i Danmark ( #metoo ). Her tænker jeg på den diskussion, der udfolder sig omkring seksuelle krænkelser, og de konsekvenser den medfører.

Der er jo noget i tiden, som gør at grænserne pludselig flytter sig for hvad, der bliver accepteret. Noget, som kan kaldes momentum, og som fra mit perspektiv selvfølgeligt har noget at gøre med de energipåvirkninger, vi er under for tiden. Der er altså noget udefra kommende, som aktiverer noget indeni mennesker. Men alle mennesker har allerede energitilstande inde i sig selv, og det netop er dem, som bliver aktiveret nu. Noget jeg kommer nærmere ind på senere i denne post.

Når vi snakker adfærd generelt og dermed også adfærd, som har at gøre med seksuelle tilnærmelser, så er disse baseret på vores personlighed og den er bygget op af energier. Hvert menneske har sin helt unikke personlighed, men det er muligt, at putte os i kasser vi kalder arketyper. Ingen arketype passer perfekt på nogen af os, men vi har træk i os, der passer bedre til en arketype end til andre arketyper. Det jeg vil gøre i dette opslag, det er at beskrive udvalgte arketyper – set ud fra et energimæssigt perspektiv.

Først skal vi dog være opmærksom på to forhold. Det ene forhold er, at vi energimæssigt har gennemlevet 2000 år i en patriarkalsk domineret kultur – og det andet er, at mænd har ca. 25% større muskelmasse end kvinder. Når det sidste er vigtigt at være opmærksomhed på, så er det fordi, at det er et forhold, som ligger dybt indprentet i enhver kvindes underbevidsthed og har meget stor påvirkning på deres instinktive ageren.

Når det overhovedet er interessant at opridse de mandlige arketyper, så skyldes det, at diskussionen der foregår for tiden, efter min mening er for fokuseret på handlinger og adfærd. Og en lille handling, kan udspringe af en meget stærk energi, hvorimod en stor handling kan være baseret på en svagere energi. Det er derfor uhensigtsmæssigt at se udelukkende på handlinger og adfærd, vi skal også se på energien – og dermed motivationen – bag handlingerne og adfærden.

Eksempler på arketyper:

  1. Manden, som møder en kvinde han finder attraktiv og gerne vil lægge an på. Det sidste han vil, er at være uhøflig eller grænseoverskridende, men han er lidt generet og føler sig lidt klodset. Derfor drikker han lidt alkohol for at turde nærme sig kvinden. Han er måske ikke optaget af så mange indledende overvejelser om, hvorvidt hun er interesseret i ham. Han er mere drevet af hans instinkter.
  2. Manden, som elsker kvinder og synes de er fantastiske. Ikke alle typer kvinder, men for eksempel kvinder med store bryster, brune øjne eller lyst hår. Når han ser sådan en kvinde, vækkes noget i ham og han må bare skabe kontakt og helst røre ved kindens krop. Igen er det instinkter, som driver processen og ikke så meget bevidste tankemæssige overvejelser, og heller ikke her undersøger manden ret meget om kvinden behov og ønsker.
  3. Og så er der manden, der bærer dybere psykologiske energitilstande med sig, som trickes af nogle typer kvinder. Når han ser sådan en kvinde, begynder hans indre at lægge en strategi for at indfange hende. Der kan være mange typer dybe årsager, og hvilken én han end er domineret af, vil denne begynde at udfolde sig, når han er kommet tættere på kvinden. Noget som for eksempel kan ende i psykiske og fysiske overgreb.
  4. Og så er der manden med det lave selvværd, som finder sig positioner i privatforhold, erhvervsforhold eller andre steder, hvorved at opnår en magtposition. Det kan være mange typer magtforhold lige fra ministerposter, direktører eller en adfærd med magtsymboler såsom store biler. Men det kan også være at indtage en offerrolle i et parforhold, noget som kan udspille sig med stærk jalousi eller anden selvoptaget adfærd.

Mænds personligheder kan altså beskrives i arketyper, og det kan kvinders også. Alle kvinder har personlighedstræk, som kan beskrives som kvindelige arketyper. Vores personligheder er en energikonstruktion, som er bygget udenpå vores sjælsenergi og det er den, fordi vi skal bruges den til læring i vores inkarnation på jorden. Vi har vores oprindelige sjælsenergi når vi fødes, men ved at gennemleve forskellige oplevelser igennem barndommen og ungdommen, skabes vores personlighed. Det er denne, som leverer det energimæssige læringsmateriale, som vi tager med os i sjælen når vi dør.

Hvad angår de nuværende diskussioner om seksuel adfærd, så er det alt sammen skabt for, at hvert individ kan lære af det. For eksempel skal kvinder lære at sige fra og sætte grænser, og mænd skal lære mere indføling før de kaster ud i at nærme sig kvinder. MEN vi skal alle udvikle os sammen for at skabe et nyt samfund, der fungerer efter højere principper end tidligere.

Derfor skal vi altid se de seksuelle krænkelser fra mange perspektiver. Når en kvinde FØLER sig forulempet er det en følelsesmæssig energi, der opstår i hende. Det er hendes energi og hun skal tage ansvar for den. En mand kan udføre en handling, der er ment yderst kærligt, men kvinden kan opleve den som krænkende. Fra kvindens perspektiv er handlingen krænkende, fordi hun føler sig krænket. Så længe motivationen hos manden ikke var ment som krænkende, vil han jo ikke opleve den som en krænkelse. Men det betyder ikke at mændene kan gøre som de vil. Det betyder, at mænd må stoppe op og lære indføling, og de skal kaste sig ud i at lære sig selv bedre at kende, og dermed øge deres selvindsigt. De skal ikke kun agere instinktivt, men agere bevidst og velovervejet. Dette er en lang snak, og det er præcis denne snak, som skal fødes af de diskussioner og hændelser, der foregår nu i Danmark med #metoo.

I mit perspektiv er alle mennesker lige vigtige. Hver enkelt arketype er vigtig og hver enkelt handling er vigtigt. Jeg selv er blevet udsat for masser af ting, der har udfordret mine grænser. Og jeg er taknemmelig for hver eneste handling, de har været med til at gøre mig stærkere. Dem, som har udfordret mig har ikke altid set tingene på samme måde som jeg, så jeg har måtte tage afsked med mange. Men det ændrer ikke på min respekt og taknemmelighed for hvert eneste af disse udfordringer.

Da jeg var en ung håndboldspiller, misundte jeg ofte stemningen i herreomklædningsrummet. Der var simpelthen sjovere og mere gang i gaden. Heldigvis var jeg også så heldig at opleve nogle sæsoner med nogle fantastiske kvindelige holdkammerater, som skabte en uforglemmelig stemning i omklædningsrummet, der i de pågældende sæsoner, klart vandt over mændenes omklædningsrum. Men da jeg fik børn og stoppede med at spille håndbold, startede jeg med at tage kurser. Jeg har taget kurser i alt lige fra kinesiologi, yoga, mindfulness, vegetarmadlavning, psykologi, sensitivitetskurser, hestekurser mv. På alle disse kurser lærte jeg mig selv at kende og det var altid i selskab med ca. 95% kvinder. Så kære mænd, kvinderne har længe været i gang med at lære om sig selv, så på dette område, er mange af jer bagud på point. Se at komme ud af omklædningsrumskulturen og insister på at tage fat på en ny periode af jeres liv, i stedet for at forsøge at holde fast i den gamle.

Lukket for kommentarer.