Energier

Arbejdet med at skrive min første bog varede fire år, og var samtidig en personlig rejse, som klarlagde min egen forståelse af hvad følelsesenergier er. Derefter begyndte min generelle forståelse af energier at åbne sig.

Egentligt var det Elaine Arons brug af begrebet ’subtleties’ i forbindelse med hendes teori om ’særlig sensitive mennesker’, som fik mig til at reagere. For hvad er egentlig subtleties? Vi har ikke et dansk ord som præcist svarer til subtleties, men kan beskrives som at være alt det ’mellem linjerne’ eller ’uhåndgribelige’. Ligesom andre sensitive mennesker, oplevede jeg at blive påvirket af alle disse subtleties, hvilket fik mig til at udforske begrebet.

Når jeg eksempelvis snakkede med andre mennesker, blev jeg langt mere påvirket af deres indre tilstand end af hvad de sagde med ord. Jeg fornemmede meget tydeligt, når folk sagde noget, de ikke mente, hvad enten de løj, eller blot var høflige. Jeg fornemmede altid de indre lag, bag det som blev sagt, ligegyldigt om personerne var sig det bevidst eller ej. Kort sagt, jeg fornemmede energierne bag de ord som blev sagt.

Da jeg startede mit arbejde med heste, fornemmede jeg nogle omfangsrige indre reaktioner når jeg havde besøgt hestene. Jeg kunne have lavet få simple øvelser og blot været sammen med hestene i kort tid, og alligevel måtte jeg sove flere timer efterfølgende. Jeg måtte erkende at jeg reagerede på hestenes energier.

Hvis jeg var i et lokale med andre mennesker, blev jeg meget påvirket. I mange år bebrejdede jeg mig selv for at være ’anderledes’, og udforskede ikke mine reaktioner eller anså dem for at være brugbare. Det første jeg på et tidspunkt blev opmærksom på, var som sagt følelsesenergierne hos de andre tilstedeværende mennesker i lokalet, men efterfølgende forstod jeg, at det også var hele stemningen jeg reagerede på – altså energierne i lokalet.

Jeg har i mange år haft meget brug for at gå ture i naturen, uden helt at forstå, hvordan naturen præcist påvirkede mig. Det forstår jeg nu, og jeg kan meget tydeligt mærke den påvirkning, som naturen har på mig. Det kan både beskrives som en rensning, men også en harmonisering af energierne i mig og omkring mit energilegeme.

Efter at jeg har erkendt, at det er energierne jeg reagerer på, og ikke de fysiske hændelser, er mit fokus ændret i forhold til, hvad der påvirker mig. Det er givet mig en helt ny forståelse for verden, og hvorfor den og dens beboere påvirker mig, som de gør.

Dette er en viden, som jeg tror, mange mennesker kunne have glæde af. Jeg har derfor skrevet bogen ’Energies – in and around us’ om energier generelt, men har også en bog på vej om energier i forbindelse med kommunikation. En meget stor del af vores tilværelse er fyldt med kommunikation, hvad enten det er samtaler mellem mennesker, mails, breve eller korrespondance på de sociale medier. En stor del af disse typer kommunikation er fyldt med hensigter og intentioner, og disse består af og er opbygget af energier. Vores indre intention er altså en indre energi, som afsendes sammen med det budskab, vi sender afsted.

Udover at der er energi i vores intentioner, er der også energi i vores ord. Ordet ’energi’ er et ord som mange forbinder med en bestemt forståelse. Det kan være energi som i vores indre kræfter eller energi til at varme vores hus op. De energier jeg taler om er hvad forskerne nok vil kalde biofysiske energier, men vi har endnu ikke skabt et vokabularium for brugen af energier i forbindelse med forståelse af den menneskelige psyke, krop, følelser, sprog og kommunikation.

Lukket for kommentarer.