ENERGIARBEJDE

ENERGIARBEJDE

Jeg nævner ofte i mine opslag, at man bør komme i gang med sit energiarbejde. Så dette opslag handler om, hvad energiarbejde er. Hvis du ønsker støtte til dit energiarbejde, så tilbyder jeg et program og individuel coaching. Tryk på fanenerne øverst, som beskriver disse tilbud nærmere.

Nedenfor beskriver jeg mere om de forskellige typer energiarbejde og hvis du vil prøve nogle af de typer øvelser, som jeg har på min kanal er her link til kanalen, samt et par udvalgt øvelser.

Kanalen: Lone Hjorth – YouTube

3 – Guidet indre rejse – På tur med Moder Jord – YouTube

2 – Guidet indre rejse – Med lyset – YouTube

Dybdemeditation – nr. 6 ud af 6 (Ind i lyset og lad det spredes) – YouTube

Energitræning nr. 1 – vrede og frustration – YouTube

MEDITATION

Meget energiarbejde sker egentlig af sig selv. For ligesom at vores homøostase sørger for, at vores fysiske krop hele tiden helbreder sig selv. Så har vi en lignende homøostase, der arbejder med vores energikrop. Hvis vi giver den fysiske krop de rigtige omstændigheder, så vil den heale mange ting selv. På samme måde vil vores energier heales og udvikles, hvis vi giver dem de rigtige vilkår.

De rigtige vilkår er først og fremmest at give dem mulighed for at arbejde. Det gør vi bedst ved at meditere minimum 20 minutter om dagen og gerne længere tid, når det er muligt. Til denne type meditation er mindfulness teknikkerne rigtig gode. Det gælder blot om at slippe tanker og følelser og holde fokus på vejrtrækningen. Det er bestemt ikke let, men man kan træne sig op til at blive rutineret i det.

Når man er i stand til at sidde stille i 20 minutter og holde fokus på vejrtrækningen, giver man energierne i kroppen mulighed for at gøre, hvad de skal. Man behøver slet ikke overveje, hvad energierne gør. De gør blot deres arbejde. Jo længere man kan undgå at aktivere tanker, jo bedre vilkår giver man energierne for at kunne arbejde. Det er anderledes med følelserne. Det handler det næste afsnit om.

TRANSFORMATION

Transformering af energierne sker, når man MÆRKER dem. Men at gennemføre denne proces bevidst og helt eller delvist kontrolleret er ikke let. Det, man først bør blive i stand til, det er at skabe plads til, at transformationen kan foregå. Så arbejder energierne af sig selv.

Som jeg altid påpeger, så er det de følelsesmæssige energier, som først har brug for at blive transformeret. De følelsesmæssige energier bor i den astrale krop, som er den røde ring på figuren til dette opslag. De røde prikker er astral energi. Vi har energi udenfor vores fysiske krop, men man skal fokusere på den energi man har inde i sin fysiske krop.

Hele mit kartotek af øvelser ligger sorteret i playlister på min YouTubekanal. De grundlæggende øvelser, hvor du lærer om dine tre energityper kan du finde i denne playliste:

Meditationer – de 3 typer af energi – YouTube

Det, som sker i meditationerne, det er delvist, at du bliver guidet rundt i din krop, så du kan mærke hvor dine energier er placeret. Dernæst er der meditationer, som hjælper dig med at finde frem til steder i din krop, hvor der er spændte energier og guidning til, hvordan du lader disse områder arbejde.

I rigtig mange andre typer guidninger bliver man vejledt til at slippe følelserne. Men det er fordi, at ikke så mange forstår, at følelser er energier. Og at disse energier ikke skal skubbes væk eller fjernes. De skal ’bruges’, have lov til at afgive deres signaler i kroppen, have lov til at afsende deres budskaber og have lov til at ’arbejde’. Med at arbejde mener jeg, at de skal have lov til at flyde frit i kroppen. På den måde arbejder de nemlig.

BØNNER

At bede er faktisk også energiarbejde, men mange opfatter bønner som noget, hvor de skal bede om et eller andet til dem selv eller til andre. Det er én måde at bede på. En anden måde at bede på er, at i en stille stund positionere sig selv energimæssigt i fuldkommen ydmyghed overfor Gud, de højere magter eller hvad man vil kalde ’Den Store Skaber af Alt’. Ved at indtage denne position, vil man aligne sine energier til det højeste, som findes. Hermed udfører man det højeste energiarbejde, som kan laves.

Når man beder bønner på denne måde, er de bedste følelsesmæssige energier man kan bruge – TRO OG TILLID. Ikke tro og tillid som tanker i hjernen, men tro og tillid som følelser i hjertet.

Du kan finde mere vejledning til denne type energiarbejde ved at trykke på kategorien ‘Meditationsbønner’ ude til højre.

BODYSCAN

Mindfulness traditionen arbejder med bodyscanøvelser, som guider dig til at trække vejret systematisk igennem din krop fra fødderne og op imens at du ligger ned i en behagelig stilling. Dette er også en god energiøvelse. Føler man sig stresset er det rigtig godt at lave denne øvelse hver dag 6 dage om ugen i 6-8 uger. Derefter kan man arbejde sig hen mod kun at lave øvelsen, når man stresser op igen.

Øvelsen er desuden yderst velegnet til at optræne sin kropsfornemmelse, og dermed arbejde sig hen imod en energimæssig fornemmelse af, hvordan kroppen føles.

GROUNDINGØVELSER

Groundingøvelser er næsten uundværlige, men ikke så udbredte i almenheden endnu. Øvelsen går ud på at forbinde dit energisystem med jordens energisystem og skabe en kraftig jordforbindelse. Vi kender det også fra, nogle af vores elektriske husholdningsapparater, der også har brug for jordforbindelse. Her er en øvelse, du kan lave hurtigt:

Sæt dig på en stol med rank ryg et sted, du ikke vil blive forstyrret. Træk vejret ned i maven nogle gange, og forestil dig derefter en lyssøjle med en diameter på 5-10 cm. kommer højt oppe fra og ramme toppen af dit hoved. Herefter bevæger den sig hele vejen ned igennem din krop, ud fra bunden af din torso og hele vejen ned til jorden og langt ned i undergrunden. Hav denne lyssøjle stående et øjeblik, og mærk derefter, hvordan at der stille løber lys ud fra søjlen, som langsom og forsigtigt breder sig til alle steder i din krop. Dette lys er samtidigt påvirket af tyngdekraften, så efter det har strømmet ud i din krop, løber det ned igennem din krop som lysende fine linjer løber. Det ender dybt ned i jorden. Sid sådan 5-10 minutter, eller så længe du føler det behageligt og vend derefter tilbage til din hverdag.

RESULTATET AF ENERGIARBEJDE

I meditationer giver du altså dine energier mulighed for at arbejde selv. I transformationsprocessen, der ’kværner’ du energilåsninger. Det gør at du får bedre flow i dine energier, og nogle udfordringer du ofte er løbet ind i, vil løbende forsvinde. Men, du skal transformere spændinger mange gange, før de er opløst. Når en spænding er opløst, er der et ’restprodukt’, som jeg kalder stjernestøv. Dette er hukommelsesenergier, der indeholder erfaringerne fra det, du oplevede ved at et energiområde var spændt op. Stjernestøvet optages i din sjælsenergi og forbliver en varig del af dig i dette og kommende liv.

At slippe for nogle udfordringer fordi, at energierne transformeres er et resultat, som vil overvælde dig. Jeg har mange eksempler på, hvordan at bearbejdning af energi på denne måde, kan blive fuldkommen livsforandrende. Angst og bekymringer for noget, kan aftage og forsvinde. Stress, livsudfordringer grænsesætning mv. kan udvikle sig fra at være problemer, til at være evner og gaver.

God fornøjelse 🤍

Lukket for kommentarer.